- reklama -
Suroviny
- 3 bílky
- 100 g moučkového cukru
- 100 g mletých ořechů
- 1 lžíce instantní kávy
- 1 vanilkový cukr
- rybízová marmeláda
- čokoláda
Postup přípravy receptu
-
Bielky vyšľaháme do tuhého snehu, postupne doň zašľaháme cukor. Pridáme orechy, kávu a vanilkový cukor a jemne premiešame.
-
Vreckom na zdobenie nastriekame na vymastený plech jazýčky asi 5 cm dlhé a sušíme ich v rúre s pootvorenými dvierkami pri teplote 50°C. Necháme vychladnúť.
-
Potom dva a dva jazýčky spojíme lekvárom a potierame čokoládou len z jednej strany.
Poznámka od kuchařky
Ak nemáme mriežku, potierame čokoládou len z jednej strany a až po zaschnutí z druhej strany. Po prilepení k podložke sa totiž z pečiva môže odlepovať.
Kuchařka: tejaja