Jazýčky

51
- reklama -

Suroviny

3 bílky
100 g moučkového cukru
100 g mletých ořechů
1 lžíce instantní kávy
1 vanilkový cukr
rybízová marmeláda
čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu, postupne doň zašľaháme cukor. Pridáme orechy, kávu a vanilkový cukor a jemne premiešame.


    Zobrazit celý recept

  2. Vreckom na zdobenie nastriekame na vymastený plech jazýčky asi 5 cm dlhé a sušíme ich v rúre s pootvorenými dvierkami pri teplote 50°C. Necháme vychladnúť.

  3. Potom dva a dva jazýčky spojíme lekvárom a potierame čokoládou len z jednej strany.

Poznámka od kuchařky

Ak nemáme mriežku, potierame čokoládou len z jednej strany a až po zaschnutí z druhej strany. Po prilepení k podložke sa totiž z pečiva môže odlepovať.