
- reklama -
Suroviny
- 2 vepřové jazyky
- 3 stroužky česneku může se dát víc
- 2 vajíčka
- 200 ml mléka
- 1 lžíci Vegety
- kousek strouhaného sýra
- 1/3 sáčku prášku do pečiva
- polohrubá mouka dle potřeby
- petrželka nebo pažitka
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Jazyky si uvaříme, důkladně oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
-
Do mísy si smícháme žloutky a mléko, přidáme pokrájené jazyky, rozmačkaný česnek, vegetu, prášek do pečiva, petržel, osolíme (vegeta je slaná, ať nepřesolíte), opepříme a dáme tolik mouky, aby vzniklo těstíčko.
-
Nakonec jemně zamícháme sníh z bílků, které nám zbyly.
-
Řízečky bereme malou naběračkou, nebo lžící, dáváme do horkého oleje a smažíme po obou stranách jako řízky.
Poznámka od kuchařky
Řízečky můžeme dělat prakticky z každého uvařeného zbylého masa. Já dělala z jazyků vývar na polévku, tak jsem to vymyslela, aby se zpracovalo i to maso a překvapilo mě to báječnou chutí s kterou se s Vámi chci podělit.
Kuchařka: Bibinka