Jazýčkové řízečky

77
- reklama -

Suroviny

2 vepřové jazyky
3 stroužky česneku může se dát víc
2 vajíčka
200 ml mléka
1 lžíci Vegety
kousek strouhaného sýra
1/3 sáčku prášku do pečiva
polohrubá mouka dle potřeby
petrželka nebo pažitka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Jazyky si uvaříme, důkladně oloupeme a nakrájíme na menší kousky.

  2. Do mísy si smícháme žloutky a mléko, přidáme pokrájené jazyky, rozmačkaný česnek, vegetu, prášek do pečiva, petržel, osolíme (vegeta je slaná, ať nepřesolíte), opepříme a dáme tolik mouky, aby vzniklo těstíčko.

  3. Nakonec jemně zamícháme sníh z bílků, které nám zbyly.

  4. Řízečky bereme malou naběračkou, nebo lžící, dáváme do horkého oleje a smažíme po obou stranách jako řízky.

Poznámka od kuchařky

Řízečky můžeme dělat prakticky z každého uvařeného zbylého masa. Já dělala z jazyků vývar na polévku, tak jsem to vymyslela, aby se zpracovalo i to maso a překvapilo mě to báječnou chutí s kterou se s Vámi chci podělit.