Jávanský králík

58
- reklama -

Suroviny

potřebujeme asi 1/2 kg masa
2 lžičky kari koření
250 g oloupaných rajčat
200 g cibule
2 banány
3 jablka
3 lžíce mletého kokosu
4 stroužky česneku
lžíci másla (nebo margarínu)
hrst bylinek (pěstujete-li čerstvé, dvě lžíce sušených)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso orestujeme po obou stranách v hlubší pánvi na oleji až zezlátne a dáme stranou.

  2. Na tom samém oleji pak osmahneme cibuli, přidáme rajčata.

  3. Poté do pánve vrátíme maso, poprášíme jej kari a osolíme. Přidáme rozdrcený česnek, nakonec bylinky a kokos. Kdyby rajčata nepostila dostatek šťávy, podlijte vývarem a vařte na mírném ohni asi 40 minut.

  4. Ale po půlhodině nezapomeňte přidat máslo, nakrájená jablka a banány.
    Po uvaření vyjmeme, naporcujeme a rozdělíme na talíře. Porce masa pak přelijeme omáčkou s ovocem.

Poznámka od kuchařky

stačí pro 4 porce. Jako příloha se hodí tradiční rýže, může být i bílé pečivo.