
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 3 plátky játrového sýra
- Na obalení:
- 1 vejce
- 2 pl hladké mouky
- 6 pl strouhanky
- olej na smažení
- zelenina na ozdobu:
- ledový salát
- rajčata
- žlutá paprika
Postup přípravy receptu
-
Asi 1,5 cm silná kolečka játrového sýra obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Obalené znovu namočíme do misky s vejcem a ještě jednou ve strouhance. Obalovka je silnější a lépe na sýru drží.
-
Na pánvičku dáme rozehřát olej, vložíme obalený sýr a z každé strany opékáme zhruba 2+2 minuty do zlatava.
Poznámka od kuchařky
Byla jsem dnes večer už opravdu hodně líná a nechtělo se mi nic složitého k večeři vymýšlet. Tohle byla taková celkem chutná rychlovka bez ničeho, jen se zeleninkou, ale hodilo by se to i jako hlavní chod s bramborovou kaší a nějakým zeleninovým salátem. Není to finančně ani časově náročné.
Kuchařka: Anna Kocikova