
Suroviny
1 porce
- 1 kus jakéhokoliv druhu Hermelínu
- 150 g drůbežích jater
- 50 g tvrdého sýra
- 1 vajíčko
- provensálské koření, cca 2 špetky
- pepř
- mořská sůl
- několik kapek kečupu
- tekuté chilli koření
- 2 kolečka šunky nebo šunkového salámu
- olej
Postup přípravy receptu
-
Hermelín překrojíme a vydlabeme. Vydlabanou část si ponecháme bokem. Do každé půlky Hermelínu vložíme kolečko šunky a pokapeme podle chuti kečupem a čili kořením.
-
Drůbeží játra nakrájíme na menší kousky a zprudka orestujeme na lžičce oleje, osolíme, opepříme, ochutíme provensálským kořením. Poté přidáme vydlabanou část Hermelínu, necháme ji roztéct v játrech a přidáme jedno vajíčko. Promícháme a vejce necháme mírně srazit.
-
Touto směsí plníme půlky Hermelínů, postrouháme tvrdým sýrem a dáme do předehřáté trouby zapéct na cca 15 minut na 220°C.
-
Podáváme se zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Jakákoliv podobnost s tímto receptem je čistě náhodná. Funguji jako Luděk Sobota ve filmu „Jen ho nechte, ať se bojí“ :-), když jsem hodně naštvaná, vymýšlím recepty! 🙂 tento mne napadl ve 3 ráno! :-))