
- reklama -
Suroviny
- 500-600 g vepřových jater
- 300 g vepřového masa
- 1/2 pórku
- 3 čerstvé papriky
- 1 rajče
- 6-8 žampionů
- 3 polévkových lžic kečupu
- 1 polévková lžíce sojové omáčky
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- kmín
- olej
- 1 kávová lžička bazalky
- 1 kávová lžička oregana
- Solamyl
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek.
-
Přidáme maso na nudličky a osmahneme, osolíme, opepříme, podlijeme vodou, nasypeme bylinky, dr. kmín a dusíme.
-
Když je maso napůl měkké, přidáme na nudličky pokrájená játra. Opět dusíme. Po asi 10 minutách přidáme na kostičky nakrájená rajčata. Znovu přiklopíme.
-
Když jsou játra hotová, přidáme na kolečka nakrájený pórek, papriky na nudličky, žampiony na plátky, kečup a sojovku. Podusíme, pokud se nám na závěr omáčka zdá příliš tekutá, zahustíme trochou solamylu.
Kuchařka: Montanka