Játrovo-bůčková paštika

228
- reklama -

Suroviny

700 g laloku
300 g tučnějšího bůčku
600 g vepřových jater
7 vajec
talíř krájené cibule
250 g sádla
3 kl sladké papriky
1 kl zázvoru
1-2 pl majoránky rozemnuté v dlaních
2 kl pepře
necelá 1 kl mletého hřebíčku
cca 20-25 g soli
500-700 ml vývaru z masa

Postup přípravy receptu

  1. Lalok a bůček uvaříme v mírně osolené vodě, necháme zchladnout a pak je na masovém mlýnku umeleme i se syrovými játry.


    Zobrazit celý recept

  2. Na sádle osmahneme krájenou cibuli jen do mazlava a vychladlé i s rozklepnutými vejci přidáme k masu.

  3. Paštiku osolíme, okořeníme a naředíme chladným vývarem, dobře promixujeme, nalijeme do 2/3 výšky sklenic a zavaříme – 2 hodiny při 100 °C.

Poznámka od kuchařky

Kdysi jsem paštiky mixovala v klasickém mixéru, nyní si práci usnadňuji mixérem ponorným. Jde to rychle, dobře a nezašpiním tolik nádobí.

Většinu soli přidávám do směsi, ve které ještě nejsou vejce – a řídím se vlastní chutí.