
- reklama -
Suroviny
- 700 g laloku
- 300 g tučnějšího bůčku
- 600 g vepřových jater
- 7 vajec
- talíř krájené cibule
- 250 g sádla
- 3 kl sladké papriky
- 1 kl zázvoru
- 1-2 pl majoránky rozemnuté v dlaních
- 2 kl pepře
- necelá 1 kl mletého hřebíčku
- cca 20-25 g soli
- 500-700 ml vývaru z masa
Postup přípravy receptu
-
Lalok a bůček uvaříme v mírně osolené vodě, necháme zchladnout a pak je na masovém mlýnku umeleme i se syrovými játry.
-
Na sádle osmahneme krájenou cibuli jen do mazlava a vychladlé i s rozklepnutými vejci přidáme k masu.
-
Paštiku osolíme, okořeníme a naředíme chladným vývarem, dobře promixujeme, nalijeme do 2/3 výšky sklenic a zavaříme – 2 hodiny při 100 °C.
Poznámka od kuchařky
Kdysi jsem paštiky mixovala v klasickém mixéru, nyní si práci usnadňuji mixérem ponorným. Jde to rychle, dobře a nezašpiním tolik nádobí.
Většinu soli přidávám do směsi, ve které ještě nejsou vejce – a řídím se vlastní chutí.
Kuchařka: cathleen