
Suroviny
4 porce
- 500 g kuřecích jater
- 2 velké brambory ( cca 500 g )
- 1 vejce
- 2 lžíce solamylu
- 1,5 lžička soli
- lžička pepře
- hrst majoránky
- 2 lžíce sádla
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- 1/2 kypřícího prášku do pečiva
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme, odblaníme a nakrájíme na menší kousky.
-
Oloupané brambory nastrouháme jako na bramboráky. Pořádně z nich v dlaních vymačkáme přebytečnou vodu.
-
Cibuli na sádle osmahneme dozlatova.
-
Do mísy dáme nastrouhané brambory, játra, solamyl, peč. prášek, všechno koření, sůl, vejce, zchládlou cibuli a promícháme. Na plech dáme pečicí papír, který můžeme lehce přemáznout sádlem nebo použijeme olej ve spreji.
-
Troubu předehřejeme na 180 st. (dolní + spodní ohřev).
-
Lžící děláme malé hromádky. Vyjde jich 12.
-
Pečeme 20 minut, pak obrátíme a ještě 15 minut dopékáme z druhé strany.
-
Jako příloha se hodí jakýkoliv zeleninový salát. Větší jedlíci mohou i vařené brambory.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem našla na internetu, malinko upravila. Autorem je Tana, tímto ji děkuji za rychlý a dobrý oběd.