Játrová pomazánka s vejci

55
- reklama -

Suroviny

500 g drůbežích jater
100 g anglické slaniny
2 cibule
5 stroužků česneku
4 vejce uvařená natvrdo
100 g sádla
rovná lžíce hořčice
3 lžíce smetany
1 lžička papriky
špetka chilli
špetka mletého nového koření
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou slaninu, chvíli opékáme. Přihodíme cibuli a česnek. Restujeme do zlatova a přisypeme játra.


    Zobrazit celý recept

  2. Vše opékáme cca 8-10 minut. Játra musí být hotová, ale ne vysušená. Přisypeme mletou papriku, koření, špetku chilli a sůl. Vše krátce prohřejeme a necháme zchladnout.

  3. Směs jater dáme do mixéru, přidáme vejce, hořčici, smetanu a pepř se solí podle chuti. Pořádně promixujeme do hladka. Necháme proležet a podáváme s dobrým chlebem a zeleninou.