Játrová pomazánka

81
- reklama -

Suroviny

300 g kuřecích jater
250 g sádlo
sůl
pepř
špetka majoránky
4 hřebíčky
(Na 250 g sádla potřebujeme zhruba okolo 300 g jater a asi 4 hřebíčky. Poměr jater a sádla si každý upraví dle svého uvážení.)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra nakrájíme na drobné kousky, vložíme do rozehřátého sádla, přidáme hřebíček a za stálého míchání restujeme až zase do tuku.

  2. Po mírném vychladnutí přidáme sůl a pepř, při dalším tuhnutí občas promícháme, vytáhneme hřebíčky.

  3. Játra můžeme po mírném prochladnutí rozmixovat, nejlépe ponorným mixérem.

Poznámka od kuchařky

Po dohotovení jater se může ještě do horké směsi vhodit nakrájená cibule a jen krátce nechat osmahnout.

Další mé recepty najdete zde: http://www.merylas.estranky.cz/