
- reklama -
Suroviny
- 150 g vepřových jater
- 1 cibule
- polohrubá mouka
- kostka bujonu
- 2 plátky veky
- sůl
- pepř
- sádlo
Postup přípravy receptu
-
Na lžíci sádla nebo rostlinného oleje zpěníme nakrájenou cibuli,
-
Přidáme omytá vepřová nebo telecí játra nakrájená na větší kousky, které ze všech stran opečeme.
-
Zapečená játra poprášíme lžící mouky a zapražíme.
-
Podlijeme 2 dl vody s půlkou kostky bujonu a dusíme doměkka.
-
Měkká játra překrájíme na malé kousky a přidáme do 1,5 litru procezeného vývaru.
-
Dosolíme a dochutíme pepřem.
-
Veku nakrájíme na malé čtverečky a opečeme na sádle nebo oleji. Tyto krutonky přelijeme polévkou a podáváme.
Kuchař: toprecepty.cz