
Suroviny
- 500 g jater ( použila jsem drůbeží )
- 200 g másla
- 2 šalotky nebo 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- čerstvý tymián (pár snítek)
- 2 PL naloženého zeleného pepře
- 4 PL brandy
- 4 PL smetany na šlehání
- sůl
- pepř
- trochu másla ( popř. sádla na zalití )
- na ozdobení:
- tymián
- červený pepř
- zelený pepř
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme a nakrájíme.
-
Na lžíci másla zesklovatíme nakrájené šalotky, přidáme celé snítky tymiánu a ke konci posekaný česnek.
-
Necháme rozvonět a přihodíme játra. Orestujeme je tak, aby uvnitř zůstala trochu růžová.
-
Nakonec vlijeme brandy a necháme skoro odpařit.
-
Vyjmeme tymián a směs přendáme do mixéru. Přilijeme smetanu, přidáme pokrájené povolené máslo, sůl, mletý černý pepř a pokud chceme zelený pepř posekaný, tak přidáme i ten. Jinak zelený pepř můžeme vmíchat nakonec celý, popř. nožem posekaný. Vše umixujeme dohladka.
-
Paštiku přendáme do vhodných nádobek, uhladíme, ozdobíme snítkami tymiánu, červeným a zeleným pepřem a zalijeme rozpuštěným máslem nebo sádlem.
-
Necháme ztuhnout v lednici.
Poznámka od kuchařky
Fotopostup a ostatní recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/