
- reklama -
Suroviny
- játra
- cibule
- sůl
- masox
- pepř mletý
- kmín drcený
- nové koření mleté
- smetana žlutá
- pol. mouka
- voda
Postup přípravy receptu
-
Nachystáme si cibulový základ.
-
Játra si umeleme na strojku, nebo utřeme na prkýnku nožem.
-
Utřené játra dáme do zeskelnatělé cibulky a přidáme koření. Sůl ne!
-
Opražené játra zalijeme vodou a přidáme masox.
-
Až jsou játra uvařená ( asi 30min.), zaděláme záklechtkou, přidáme smetanu a až teď osolíme. Necháme asi 10 min provařit za občasného míchání.
-
Můžeme dochutit solí, pepřem, jak kdo má rád.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Kuchařka: annveros









