
- reklama -
Suroviny
- vepřová játra cca. 150 g
- cibule
- olej (nebo sádlo na osmažení cibulky)
- 2 stroužky česneku
- drcený kmín
- sůl
- pepř
- 1 tvrdý rohlík
- mléko
- 1 vajíčko
- zelené bylinky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si usmažíme cibulku dozlatova a scedíme přes sítko, tím odstraníme přebytečný olej nebo sádlo. Namočíme rohlík do mléka a necháme rohlík mlékem úplně „nasát“.
-
Vepřová játra utřeme nebo pomeleme a přidáme okapanou cibulku a rohlík, který před přidáním pečlivě vymačkáme z mléka. Přidáme jedno celé vejce.
-
Poté přidáme sůl, pepř, drcený kmín a bylinky. Dávám petrželku, majoránku, medvědí česnek. S bylinkami nešetříme – musí být ve směsi vidět. Samozřejmě nezapomene přidat rozmačkaný česnek. Směs pečlivě promícháme.
Poznámka od kuchařky
Používám jako nádivku do drůbeže nebo játrové knedlíčky do polevky.
Pokud je nádivka příliš řídká, přidám trochu strouhanky
Kuchařka: mmiri