Játrová nádivka nebo játrové knedlíčky

218
- reklama -

Suroviny

vepřová játra cca. 150 g
cibule
olej (nebo sádlo na osmažení cibulky)
2 stroužky česneku
drcený kmín
sůl
pepř
1 tvrdý rohlík
mléko
1 vajíčko
zelené bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si usmažíme cibulku dozlatova a scedíme přes sítko, tím odstraníme přebytečný olej nebo sádlo. Namočíme rohlík do mléka a necháme rohlík mlékem úplně „nasát“.

  2. Vepřová játra utřeme nebo pomeleme a přidáme okapanou cibulku a rohlík, který před přidáním pečlivě vymačkáme z mléka. Přidáme jedno celé vejce.

  3. Poté přidáme sůl, pepř, drcený kmín a bylinky. Dávám petrželku, majoránku, medvědí česnek. S bylinkami nešetříme – musí být ve směsi vidět. Samozřejmě nezapomene přidat rozmačkaný česnek. Směs pečlivě promícháme.

Poznámka od kuchařky

Používám jako nádivku do drůbeže nebo játrové knedlíčky do polevky.

Pokud je nádivka příliš řídká, přidám trochu strouhanky