
- reklama -
Suroviny
- 1 máslo – 220 + 30 g
- 1 malá cibule
- 2 storužky česneku
- 500 g kuřecích jater
- 40 ml koňaku nebo brandy
- 100 ml smetany
- sůl
- pepř dle chuti
- špetka drceného kmínu
- trocha vepřového sádla na zalití
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozpustíme 30 g másla a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme očistěná a na kousky nakrájená játra.
-
Smažíme, dokud nejsou ze všech stran „zatáhlá“ – ne moc zprudka, aby se stihla udělat.
-
Přilijeme brandy a ještě chvíli provaříme.
-
Játra, zbytek másla, smetanu a sůl, pepř, kmín rozmixujeme (tyčový mixer).
-
Vzniklou směs propasírujeme přes sítko a poté přelijeme do mističek, ve kterých necháme paštiku zatuhnout.
-
Na závěr polijeme slabou vrstvou rozpuštěného sádla.
-
Necháme vychladit a zatuhnout v lednici – alespoň 2-3 hodiny.
Kuchařka: Montanka