- reklama -
Suroviny
- 500 g kuřecích jater
- cca 250 – 300 g škvařeného vepřového sádla
- 2 cibule
- 3 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- sůl
- pepř
- 100 g anglické slaniny (není nutné)
- 2 hrsti sušené smažené cibule (není nutné)
Postup přípravy receptu
-
Do rozehřátého sádla dáme smažit nakrájenou cibuli, po chvíli přihodíme i očištěné a na drobno pokrájené kousky jater. Pokud chceme, můžeme přidat pro vůni i nakrájenou slaninu nebo špek.
-
Přihodíme koření a na mírném ohni smažíme cca 15 minut, občas promícháme. Nakonec i osolíme a opepříme.
Do hotových horkých jater můžeme přimíchat předsmaženou sušenou cibuli – ale není to vůbec nutné. -
Přelijeme do vhodné misky a vychladlé dáme ztuhnout do lednice. Mažeme na pečivo, můžeme posypat cibulkou.
Kuchařka: hosta