Játra v sádle

52
- reklama -

Suroviny

500 g kuřecích jater
cca 250 – 300 g škvařeného vepřového sádla
2 cibule
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
sůl
pepř
100 g anglické slaniny (není nutné)
2 hrsti sušené smažené cibule (není nutné)

Postup přípravy receptu

  1. Do rozehřátého sádla dáme smažit nakrájenou cibuli, po chvíli přihodíme i očištěné a na drobno pokrájené kousky jater. Pokud chceme, můžeme přidat pro vůni i nakrájenou slaninu nebo špek.


    Zobrazit celý recept

  2. Přihodíme koření a na mírném ohni smažíme cca 15 minut, občas promícháme. Nakonec i osolíme a opepříme.
    Do hotových horkých jater můžeme přimíchat předsmaženou sušenou cibuli – ale není to vůbec nutné.

  3. Přelijeme do vhodné misky a vychladlé dáme ztuhnout do lednice. Mažeme na pečivo, můžeme posypat cibulkou.