- reklama -
Suroviny
- 1/2 kg vepřových jater (nakrájených na tenké plátky)
- 4 plátky slaniny
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce rumu (nebo jiného ostrého alkoholu)
- sladká paprika
- Tabasco
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Rozpálíme větší pánev a na ni osmahneme slaninu dokřupava. Hotovou slaninu vyndáme, osušíme papírovým ubrouskem a ponecháme v teple. Na zbylém tuku osmažíme játra, která jsme obalili v mouce, sladké paprice a pepři.
-
Játra několikrát otočíme.
-
Když jsou skoro hotová, osolíme podle chuti, přilijeme alkohol a krátce podusíme.
-
Játra vyndáme, pokapeme tabascem a podáváme ozdobené plátky slaniny. Podáváme s brambory.
Kuchař: toprecepty.cz