
- reklama -
Suroviny
- 400 g vepřových jater
- 1 pomeranč
- čerstvý zázvor ( cca 3 cm )
- 1 lžička třtinového cukru
- sůl
- 1 lžíce másla
- olej
- Kaše :
- 600 g brambor ( nejlépe typ C )
- l velká hlíza fenyklu
- mléko
- máslo
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Fenykl očistíme, lístky dáme stranou a také ho pokrájíme. Společně uvaříme v osolené vodě doměkka.
-
Když jsou brambory s fenyklem měkké, slijeme vodu, přidáme do hrnce máslo, necháme ho rozpustit, s horkým mlékem vyšleháme hladkou kaši, dochutíme solí a vmícháme do ní lístky fenyklu.
-
Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme kousky jater a orestujeme. Když jsou hotová, osolíme je a dáme stranu. Z pánve slijeme olej, vložíme do ní máslo, zázvor nastrouhaný na jemné nudličky, šťávu z pomeranče, cukr a krátce společně povaříme.
-
Omáčkou polijeme připravená játra a podáváme s kaší.
Kuchařka: maris









