
Suroviny
4-5 porcí
- 2 hrnky jasmínové rýže (hodně nabyde)
- 2-3 litry vody
- sůl
- 1 hrnek pohanky
Postup přípravy receptu
-
Vodu ve větším hrnci přivedeme do varu, osolíme a přidáme propláchnutou rýži. Nepřikryté vaříme, občas promícháme.
-
V okamžiku, kdy je rýže již „na skus“, ale ještě není úplně dovařená, vypneme plamen, vsypeme opláchnutou pohanku a necháme 2-3 min dojít.
-
Zcedíme, případně propláchneme horkou vodou.
Poznámka od kuchařky
Rýži už dlouhá léta vařím jako těstoviny – dát do horké vody….jednoduše uhlídám prostým ochutnáním, kdy je hotová, nehrozí rozvaření ani nedovaření.
Vím, že se nejedná o kdoví jaký recept, ale je to jeden z mála způsobů, jak dostanu do své rodiny pohanku, v této úpravě mi to prochází bez připomínek 🙂
Místo pohanky dávám někdy v poslední fázi mražený hrášek či kukuřici, teplem jen povolí a zachovají si sladkost a křehkost.