Jasmínová rýže s pohankou

92
- reklama -

Suroviny
4-5 porcí

2 hrnky jasmínové rýže (hodně nabyde)
2-3 litry vody
sůl
1 hrnek pohanky

Postup přípravy receptu

  1. Vodu ve větším hrnci přivedeme do varu, osolíme a přidáme propláchnutou rýži. Nepřikryté vaříme, občas promícháme.

  2. V okamžiku, kdy je rýže již „na skus“, ale ještě není úplně dovařená, vypneme plamen, vsypeme opláchnutou pohanku a necháme 2-3 min dojít.

  3. Zcedíme, případně propláchneme horkou vodou.

Poznámka od kuchařky

Rýži už dlouhá léta vařím jako těstoviny – dát do horké vody….jednoduše uhlídám prostým ochutnáním, kdy je hotová, nehrozí rozvaření ani nedovaření.

Vím, že se nejedná o kdoví jaký recept, ale je to jeden z mála způsobů, jak dostanu do své rodiny pohanku, v této úpravě mi to prochází bez připomínek 🙂

Místo pohanky dávám někdy v poslední fázi mražený hrášek či kukuřici, teplem jen povolí a zachovají si sladkost a křehkost.