
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 350 g mražené jarní zeleninové směsi
- 1 cm silný plátek másla
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- ¼ lžičky kurkumy
- 2 vejce
- 1 l vody
- sůl
- mletý pepř
- nasekané lístky petrželky
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřáté máslo s olejem dáme mouku a za stálého míchání osmažíme do světlé barvy. Zásmažku (jíšku) zasypeme kurkumou, zalijeme vodou, metličkou prošleháme a uvedeme do varu.
-
Zdroj tepla stáhneme na minimum, přidáme mraženou zeleninu a trochu pepře a soli. Pod pokličkou a za občasného promíchání vaříme slabým varem 15 minut.
-
Poté přidáme 2 rozklepnutá vejce, vidličkou mírně rozšleháme a vaříme ještě 1 minutu.
Podle potřeby dochutíme solí, přidáme petrželku a podáváme.
Kuchařka: Anna Kocikova