
- reklama -
Suroviny
    
- Nadrobno nakrájené mladé kopřivy i s natí
- 2 pl pažitka
- 2 pl šťovík
- 2 pl libeček
- 2 pl petrželka
- 2 pl pampeliškové listy
- 2 pl řebříček
- 4 brambory
- 1/2 l vody
- 1 l kysané smetany (já nahrazuju půlkou podmáslí a půlkou Valašské kyšky, nebo jen podmáslím, případně kefír.) Smetanu omezuju. Ale je v původním receptu.
- 3 PL hladké mouky
- sůl
- máslo
- ocet dle chuti
Postup přípravy receptu
- 
Brambory nakrájíme nadrobno a vložíme do vroucí osolené vody. Bylinky podusíme na trošce másla asi 4 minuty. 
- 
K poloměkkým bramborám vložíme bylinky a zalijeme smetanou s rozkvedlanou moukou a ještě povaříme. Podle chuti osolíme a přikyselíme. Zdroj: rodinné recepty 
Poznámka od kuchařky
U nás se jí říká zaklechtanka a dělala se vždy po velikonocích z nejmladších, právě rašících bylinek.
            Kuchařka: spagetka
        
 
            