Jarní zelená polévka

65
- reklama -

Suroviny
6-8 porcí

2 vaničky řeřichy
400 g mraženého hrášku
2 velké brambory
1,5 l zeleninového vývaru
1 cibule
1 lžíce oleje
4-5 snítek máty
špetka chilli
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibulku. Přidáme na kostičky nakrájené a oloupané brambory, necháme 4-5 minut orestovat. Zalijeme vývarem, přikryjeme a vaříme, dokud nejsou brambory měkké.

  2. Jakmile jsou brambory uvařené, můžeme stáhnout z ohně. Přidáme rozmrazený hrášek, řeřichu, lístky máty a rozmixujeme. Dochutíme chilli, solí a pepřem.

  3. Servírujeme zakápnuté smetanou a olejem. Můžeme přidat orestovaná dýňová semínky, ale je to jen takové zpestření.

Poznámka od kuchařky

http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872…

Jelikož jsou za námi Velikonoce a venku máme jaro, nemohla jsem přehlédnout recept na tuto krásně zelenou polévku. V původním receptu je to řeřichová polévka se slaninou, ale jelikož jsem slaninu ignorovala a název řeřichová se mi zkrátka nelíbil, tak jsem si recept přejmenovala.

(Projekt: Albert)