
Suroviny
6-8 porcí
- 2 vaničky řeřichy
- 400 g mraženého hrášku
- 2 velké brambory
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- 4-5 snítek máty
- špetka chilli
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibulku. Přidáme na kostičky nakrájené a oloupané brambory, necháme 4-5 minut orestovat. Zalijeme vývarem, přikryjeme a vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
-
Jakmile jsou brambory uvařené, můžeme stáhnout z ohně. Přidáme rozmrazený hrášek, řeřichu, lístky máty a rozmixujeme. Dochutíme chilli, solí a pepřem.
-
Servírujeme zakápnuté smetanou a olejem. Můžeme přidat orestovaná dýňová semínky, ale je to jen takové zpestření.
Poznámka od kuchařky
http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872…
Jelikož jsou za námi Velikonoce a venku máme jaro, nemohla jsem přehlédnout recept na tuto krásně zelenou polévku. V původním receptu je to řeřichová polévka se slaninou, ale jelikož jsem slaninu ignorovala a název řeřichová se mi zkrátka nelíbil, tak jsem si recept přejmenovala.
(Projekt: Albert)









