Jarní závitky nem rán (orig. vietnam)

64
- reklama -

Suroviny

1/2 kg mletého masa (nejlépe bůček)
2 vejce
1 mrkev
1 kedlubna
1 cibule
sůl (nebo glutasol)
sojovou omáčku
pepř
Jidášovo ucho
rýžové nudle miến
rýžový papír bánh đa nem

Postup přípravy receptu

  1. Houby přibližně na půl hodiny namočte, mezitím nadrobno nakrájejte cibulku, nastrouhejte zeleninu a spařte rýžové nudle a trochu je pokrájejte.


    Zobrazit celý recept

  2. Vše dejte do misky, přidejte posekané houby, mleté maso, trochu sojové omáčky, sůl, pepř dle chuti ještě 1 celé vejce a z druhého jen žloutek a důkladně promíchejte, bílek z druhého vejce smícháme s troškou piva a použijeme na namáčení rýž. papíru.

  3. Takto vzniklou směs zabalte do namočeného rýžového papíru, snažte se vytvořit jakési „psaníčko“ a dávejte pozor, aby se rýžové pláty neprotrhly.

  4. Závitky smažte na pánvi nebo ve fritovacím hrnci. Rolky se podávají teplé i studené, jako příloha se hodí zeleninové saláty nebo zelenina.

Poznámka od kuchařky

rýžové nudle miến a rýžový papír bánh đa nem běžně seženete u našich vietnamských obchodníků s potravinami.