
- reklama -
Suroviny
- 750 g sterilovaných rajčat
- 1 mrkev
- 60 g řapíkatého celeru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 ml zeleninového vývaru
- 60 ml olivového oleje
- sůl
- pepř
- cukr
- 80 g těstovin
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme těstoviny.
-
Cibuli, česnek, mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky.
-
Rozehřejeme olej, zeleninu na něm orestujeme a přidáme sterilovaná rajčata i se šťávou.
-
Zamícháme a minutku necháme propojit chutě.
-
Potom zalijeme vývarem a 20 minut dusíme pod pokličkou.
-
Na závěr polévku rozmixujeme, ochutíme cukrem a vložíme uvařené těstoviny. Ozdobíme nasekanou bazalkou.
Kuchařka: Pajaja