Jarní pomazánka s medvědím česnekem a kozím sýrem

45
- reklama -

Suroviny

200 g žervé
100 g kozího sýra
3 lžíce sladké smetany
2 lžičky dijonské hořčice
2 lžičky olivového oleje
hrst medvědího česneku
menší šalotka
sůl
mletý černý pepř
slunečnicová semínka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme žervé, kozí sýr a pomocí vidličky ho utřeme. Přidáme smetanu, hořčici, olivový olej a promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Na závěr přidáme najemno nakrájenou šalotku a hrst nasekaného medvědího česneku.

  3. Podle chuti osolíme, opepříme a vše celé promícháme.

  4. Hotovou pomazánku dáme na chvíli odležet do ledničky.

Poznámka od kuchařky

Pomazánku mažeme na chléb nebo křehké knackebroty, můžeme posypat slunečnicovými semínky.

Pomazánka je lehce pikantní díky dijonské hořčici a voňavá po kozím sýru, kdo nemá rád tyto dvě věci, může nahradit klasickou hořčicí a hermelínem.

Inspirace: Pinterest