- reklama -
Suroviny
- 200 g žervé
- 100 g kozího sýra
- 3 lžíce sladké smetany
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 2 lžičky olivového oleje
- hrst medvědího česneku
- menší šalotka
- sůl
- mletý černý pepř
- slunečnicová semínka na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme žervé, kozí sýr a pomocí vidličky ho utřeme. Přidáme smetanu, hořčici, olivový olej a promícháme.
-
Na závěr přidáme najemno nakrájenou šalotku a hrst nasekaného medvědího česneku.
-
Podle chuti osolíme, opepříme a vše celé promícháme.
-
Hotovou pomazánku dáme na chvíli odležet do ledničky.
Poznámka od kuchařky
Pomazánku mažeme na chléb nebo křehké knackebroty, můžeme posypat slunečnicovými semínky.
Pomazánka je lehce pikantní díky dijonské hořčici a voňavá po kozím sýru, kdo nemá rád tyto dvě věci, může nahradit klasickou hořčicí a hermelínem.
Inspirace: Pinterest
Kuchařka: MiskaM