Jarní obložené chlebíčky

152
- reklama -

Suroviny
podle strávníků-toto množství je na 1 veku!

1 chlebíčková veka
pomazánkové máslo bez chuti(nebo máslo)
Majolka® dle chuti(20 dkg)
10 dkg kečupu – (musí ho být polovina než Majolky® 2:1)
1 vrchovatá malá lžička plnotučné hořčice
1 utřený česnek se
sůl
3 vejce natvrdo

Postup přípravy receptu

  1. Veku si nakrájíme mírně na šikmo a namažeme každý chlebíček pomazánkovým máslem, nebo normálním máslem.

  2. Do mističky si smícháme majonézu, kečup, hořčici a česnek utřený se solí.

  3. Vajíčka natvrdo uvařená si nakrájíme na kulaté plátky, nebo v kráječi na salát a vždy 2 kusy položíme na chlebíček a na každé vajíčko dáme 1 lžičku majonézovo-kečupové směsky.

  4. V originálním receptu je 1/2 vajíčka na každý chlebíček, ale je to hrozně sytý, vyhovuje nám to takto a není taková spotřeba vajec, bylo by jich tak 11! Ještě si je můžeme vylepšit nějakou ozdobou, dala jsem pórek a trošku posypala červenou paprikou.

Poznámka od kuchařky

Tyto chlebíčky se dělávaly v jednom bufetu v Č.Krumlově a tam jsme na ně velmi často chodili(moc nám chutnali a chutnají stále)-recept je odtud, já ho vyžebrala. Dnes už je nedělají, tak si je děláme doma. Myslela jsem, že tu budou a nenašla jsem je.