Jarní mrkvová polévka s bylinkami

53
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

1 vejce
1 miska bylinek:
mladé lístky kopřiv
pažitka
petrželka
řeřicha popřípadě
pár lístků jitrocele
4 vrchovaté lžíce krupice
1-2 střední mrkve
150 ml mléka
80 g kysané smetany
1 cibule
4 lžíce oleje
sůl
pepř
Vegeta
květy sedmikrásek na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Bylinky důkladně omyjeme. Cibuli pokrájíme na jemno a na oleji opečeme, zaprášíme krupicí a po chvilce přilijeme dle potřeby vodu. Přidáme nastrouhanou mrkev a bylinky.


    Zobrazit celý recept

  2. Necháme krátce provařit, a postupně přidáváme smetanu smíchanou s mlékem, vejcem a vodou. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme bujon nebo vegetu. Před podáváním ozdobíme sedmikráskami.