- reklama -
Suroviny
3-4 porce
- 1 vejce
- 1 miska bylinek:
- mladé lístky kopřiv
- pažitka
- petrželka
- řeřicha popřípadě
- pár lístků jitrocele
- 4 vrchovaté lžíce krupice
- 1-2 střední mrkve
- 150 ml mléka
- 80 g kysané smetany
- 1 cibule
- 4 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- Vegeta
- květy sedmikrásek na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Bylinky důkladně omyjeme. Cibuli pokrájíme na jemno a na oleji opečeme, zaprášíme krupicí a po chvilce přilijeme dle potřeby vodu. Přidáme nastrouhanou mrkev a bylinky.
-
Necháme krátce provařit, a postupně přidáváme smetanu smíchanou s mlékem, vejcem a vodou. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme bujon nebo vegetu. Před podáváním ozdobíme sedmikráskami.
Kuchař: –ReNi–