Jarní dietní polévka

117
- reklama -

Suroviny
4 porce

máslo
olivový olej
hladká mouka
sůl
bílý pepř
sušená petržel (nebo i čerstvá)
hrách
baby karotka
květák
brambory
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Na plátku másla a kávové lžíci olivového oleje si uděláme jíškový základ. Až se máslo zpění, přidáme hrách, baby karotku a květák. Já kupuji přímo zeleninovou směs, Garden, která tyto tři suroviny obsahuje.

  2. Osmahneme do zlatova, ale máslo se nesmí připálit. Smažíme asi půl minutky. Poté přilijeme 0,75 litrů vody. Nejlépe převařenou a horkou z konvice. Přidáme brambor, podle chuti. Osolíme a vaříme asi 15 minut.

  3. Po občasném míchání si přidáme pepř a sušenou petrželku. Kdo má raději ostřejší chuť, může přidat bylinkovou vegetu. Nakonec 2 minuty povaříme. Pro opravdu výraznou chuť ještě přidávám čerstvou pažitku.

Poznámka od kuchařky

Květák můžeme mít i z hlávky, ale musí být na jemné růžičky, bez košťálu, aby byla polévka jemná a nezhořkla.