Jarní dietní polévka

105
- reklama -

Suroviny
4 porce

máslo
olivový olej
hladká mouka
sůl
bílý pepř
sušená petržel (nebo i čerstvá)
hrách
baby karotka
květák
brambory
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Na plátku másla a kávové lžíci olivového oleje si uděláme jíškový základ. Až se máslo zpění, přidáme hrách, baby karotku a květák. Já kupuji přímo zeleninovou směs, Garden, která tyto tři suroviny obsahuje.


    Zobrazit celý recept

  2. Osmahneme do zlatova, ale máslo se nesmí připálit. Smažíme asi půl minutky. Poté přilijeme 0,75 litrů vody. Nejlépe převařenou a horkou z konvice. Přidáme brambor, podle chuti. Osolíme a vaříme asi 15 minut.

  3. Po občasném míchání si přidáme pepř a sušenou petrželku. Kdo má raději ostřejší chuť, může přidat bylinkovou vegetu. Nakonec 2 minuty povaříme. Pro opravdu výraznou chuť ještě přidávám čerstvou pažitku.

Poznámka od kuchařky

Květák můžeme mít i z hlávky, ale musí být na jemné růžičky, bez košťálu, aby byla polévka jemná a nezhořkla.