
- reklama -
Suroviny
- Na noky:
- 4 brambory velké
- polohrubá či hrubá mouka
- prdopeč
- 2 žloutky
- sůl
- pepř
- Na omáčku:
- chřest
- kukuřice (malá konzerva)
- niva
- eidam
- tavený sýr
- smetana či mléko
- sůl
- pepř
- provensálské bylinky (nejlépe čerstvá směska)
- česnek granulovaný
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme brambory, rozšťoucháme a ještě do teplých přidáme mouku, prášek do pečiva, žloutky, sůl a pepř a tvoříme nočky. Dle trpělivosti a času:)
-
Chřest oloupeme, nakrájíme na malé špalíčky a do osolené vody dáme vařit asi na 8 minut. Mezitím do hlubší pánve nalijeme mléko či smetanu (vařím od oka, tak prostě nevím množství…poradíte si:), do horkého nasypeme nadrobenou nivu, postrouhaný eidam a tavený sýr a necháme rozpustit.
-
Přidáme kukuřici, uvařený chřest, osolíme, opepříme a ochutíme bylinkami. Do hotové omáčky zamícháme asi lžíci másla a podáváme s bramborovými noky a zeleninou dle chuti…
Poznámka od kuchařky
Přílohou mohou být i vařené či opékané brambory nebo těstoviny.
Kuchařka: lovie