Jarní bramborové noky

64
- reklama -

Suroviny

Na noky:
4 brambory velké
polohrubá či hrubá mouka
prdopeč
2 žloutky
sůl
pepř
Na omáčku:
chřest
kukuřice (malá konzerva)
niva
eidam
tavený sýr
smetana či mléko
sůl
pepř
provensálské bylinky (nejlépe čerstvá směska)
česnek granulovaný
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme brambory, rozšťoucháme a ještě do teplých přidáme mouku, prášek do pečiva, žloutky, sůl a pepř a tvoříme nočky. Dle trpělivosti a času:)

  2. Chřest oloupeme, nakrájíme na malé špalíčky a do osolené vody dáme vařit asi na 8 minut. Mezitím do hlubší pánve nalijeme mléko či smetanu (vařím od oka, tak prostě nevím množství…poradíte si:), do horkého nasypeme nadrobenou nivu, postrouhaný eidam a tavený sýr a necháme rozpustit.

  3. Přidáme kukuřici, uvařený chřest, osolíme, opepříme a ochutíme bylinkami. Do hotové omáčky zamícháme asi lžíci másla a podáváme s bramborovými noky a zeleninou dle chuti…

Poznámka od kuchařky

Přílohou mohou být i vařené či opékané brambory nebo těstoviny.