
- reklama -
Suroviny
- 3 vejce
- 150 g měkkého tvarohu
- 150 g bílé čokolády
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.
-
Čokoládu si rozpustíme (nejlépe ve vodní lázni), když trochu zchladne, vmícháme ji do tvarohu a pak přimícháme i žloutky.
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho zamícháme do tvarohové hmoty.
-
Vzniklé těsto vlijeme do 15 cm kulaté formy vymazané tukem.
-
Koláč pečeme 15 minut při teplotě 170 °C, pak teplotu snížíme na 160 °C. Po 15 minutách troubu vypneme a koláč necháme ještě ve vypnuté troubě dalších 15 minut dopéct.
-
Hotový koláč necháme vychladnout, vyklopíme z formy a lehce pocukrujeme. Nejlépe chutná dobře vychlazený.
Poznámka od kuchařky
Použila jsem formu o průměru 18 cm a tak je koláček nižší. Na chuti mu to ale neubírá.
Recept jsem si opsala odněkud z netu. Je opravdu výborný.
Kuchařka: Angel 666









