Japonské kuřecí kari

85
- reklama -

Suroviny
4 porce

kostka Vermont Curry Karakuchi (viz.foto)
4 kuřecí stehenní řízky
3 mrkve
4 brambory
2 cibule
1 jablko
rostlinný olej
700 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, cibuli i brambory očistíme. Mrkev nakrájíme na tenčí plátky, brambory a cibuli na kostky. Omyté a osušené maso nakrájíme na menší kousky. Jablko oloupeme a nastrouháme.

  2. Maso krátce osmahneme na oleji. Když se zatáhne, přidáme mrkev, brambory, cibuli a vodu a vaříme na mírném ohni zhruba hodinu. Pak přidáme kostku japonského kari (ostré podle vlastního výběru) a nastrouhané jablko a povaříme do mírného zredukování a zhoustnutí omáčky. Toto klasické japonské kari podáváme s rýží

Poznámka od kuchařky

Tyto kostky jsem si objednala na netu když jsem sháněla červenou kari pastu. Sůl mi z receptu nevypadla, ve zdrojovém receptu opravdu nebyla. Přiznám se ale, že jsem solila…;-)