
- reklama -
Suroviny
4 porce
- kostka Vermont Curry Karakuchi (viz.foto)
- 4 kuřecí stehenní řízky
- 3 mrkve
- 4 brambory
- 2 cibule
- 1 jablko
- rostlinný olej
- 700 ml vody
Postup přípravy receptu
-
Mrkev, cibuli i brambory očistíme. Mrkev nakrájíme na tenčí plátky, brambory a cibuli na kostky. Omyté a osušené maso nakrájíme na menší kousky. Jablko oloupeme a nastrouháme.
-
Maso krátce osmahneme na oleji. Když se zatáhne, přidáme mrkev, brambory, cibuli a vodu a vaříme na mírném ohni zhruba hodinu. Pak přidáme kostku japonského kari (ostré podle vlastního výběru) a nastrouhané jablko a povaříme do mírného zredukování a zhoustnutí omáčky. Toto klasické japonské kari podáváme s rýží
Poznámka od kuchařky
Tyto kostky jsem si objednala na netu když jsem sháněla červenou kari pastu. Sůl mi z receptu nevypadla, ve zdrojovém receptu opravdu nebyla. Přiznám se ale, že jsem solila…;-)
Kuchařka: Petra Benesova









