Japonské Dorayaki

65
- reklama -

Suroviny

Těsto:
– 2 vejce
– 80 g cukru (nejlépe moučka)
– 2 polévkové lžíce medu
– 1/2 čajové lžičky sody
– 50 ml vody
– 130 g hladké mouky
– 1-3 čajové lžičky vody dle hustoty těsta
– jogurt (dle své chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Do misky si dáme obě vejce a rozšleháme metličkou (3 minuty). Po šlehání přidáme cukr a med a opět šleháme 3 minuty.


    Zobrazit celý recept

  2. Potom přidáme sodu rozpuštěnou v 50 ml vody. Pak přidáme mouku a zase pracujeme metličkou 5-6 minut (těsto musí být opravdu dohladka). Potom necháme pod utěrkou 5 minut odležet.

  3. Po odložení (já osobně) přidám ty 3 lžičky vody a zamíchám. Připravím si pánvičku rozehřátou na 130°C (teplota je opravdu důležitá, bude-li na více stupňů, bude se vám připalovat!).

  4. Na pánvičku dáme 50 g těsta a z obou stran opečeme. Mělo by vám to vyjít na 6 placek. Pak vždy na 1 placku dáme jogurt a s druhou plackou spojíme nebo se vezmeme jen jednu a polijeme jogurtem.

Poznámka od kuchařky

Recept pochází z Japonska. Je jednoduchý na přípravdu a výhodný tím že ingredience najdeme i tady u nás.

Je velmi netypický, už tím že v něm není žádný tuk, ale kdo má rád cízi recepty a nové věci, měl by je aspoň jednou ochutnat.

Chuť je také zvláštní. Já osobně ji popsat nedokážu. 🙂

A náplň nemusí být jen jogurt. Můžete si vymyslet vlastní a dát si do toho co vám bude chutnat. Tátovi to třeba chutná jen tak bez ničeho. Je to čistě na vás. Tak dobrou chuť a snad bude chutnat! 🙂

PS: toto jídlo se dělá pouze na teflonove pánvi. Na jiné se tam to připálí. 🙂 (stačí obyčejná jako máte na palačinky. 😉