Suroviny
6 porcí
- 100 ml vína saké a 100 ml vína mirin
- 1 balení nudlí ramen
- 100 g mořské řasy kombi
- plátek řasy nori
- vejce na hniličko
- pasta miso
- houby shiitake
- sojová omáčka Kikoman
- 1 pórek
- 2 kg vepřových kostí
- 1 kg libovějšího vepřového bůčku nebo krkovice
- kousek zázvoru
- výhonky mungo
- jarní cibulka
- 2 palice česneku + stroužek na porci
- cibule
Postup přípravy receptu
-
Kosti vařím ve vodě 5 minut a scedím. Dobře propláchnu vodou a smyji z nich všechny nečistoty z varu a sraženou bílkovinu.
Vložím znovu do hrnce spolu s řasou kombi, dvěma rozpůlenými palicemi česneku, cibulí a lžičkou soli a vařím 2 hodiny.
Po 2 hodinách přidám bůček nebo krkovičku, houby a vařím další hodinu.
Maso vyndám a nechám vychladit. Polévku scedím.
Zázvor neloupu, pouze jej nakrájím na plátky, zaliji 150 ml sójové omáčky a vínem mirin a saké.
Takto 10 minut povařím a přidám lžičku pasty miso.
V této tmavé tekutině marinuji uvařené maso 30 minut a potom nakrájím na tenké plátky. -
Podávám v misce takto:
3 díly vývaru na 1 díl tmavé tekutiny, uvařené a scezené nudle, spařené výhonky, plátky masa, rozpůlené vajíčko , jarní cibulka, houby, nastrouhaný stroužek česneku, kousek řasy nori – vše úhledně poskládané vedle sebe zalité tekutinou.
Poznámka od kuchařky
Typ:
Když mám bůček i s kůží, odříznu ji a opražím na pánvi.
Na závěr ji nadrobno nakrájenou přidám do polévky.