Japonská polévka Ramen

119
- reklama -

Suroviny
6 porcí

100 ml vína saké a 100 ml vína mirin
1 balení nudlí ramen
100 g mořské řasy kombi
plátek řasy nori
vejce na hniličko
pasta miso
houby shiitake
sojová omáčka Kikoman
1 pórek
2 kg vepřových kostí
1 kg libovějšího vepřového bůčku nebo krkovice
kousek zázvoru
výhonky mungo
jarní cibulka
2 palice česneku + stroužek na porci
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Kosti vařím ve vodě 5 minut a scedím. Dobře propláchnu vodou a smyji z nich všechny nečistoty z varu a sraženou bílkovinu.
    Vložím znovu do hrnce spolu s řasou kombi, dvěma rozpůlenými palicemi česneku, cibulí a lžičkou soli a vařím 2 hodiny.
    Po 2 hodinách přidám bůček nebo krkovičku, houby a vařím další hodinu.
    Maso vyndám a nechám vychladit. Polévku scedím.
    Zázvor neloupu, pouze jej nakrájím na plátky, zaliji 150 ml sójové omáčky a vínem mirin a saké.
    Takto 10 minut povařím a přidám lžičku pasty miso.
    V této tmavé tekutině marinuji uvařené maso 30 minut a potom nakrájím na tenké plátky.


    Zobrazit celý recept

  2. Podávám v misce takto:
    3 díly vývaru na 1 díl tmavé tekutiny, uvařené a scezené nudle, spařené výhonky, plátky masa, rozpůlené vajíčko , jarní cibulka, houby, nastrouhaný stroužek česneku, kousek řasy nori – vše úhledně poskládané vedle sebe zalité tekutinou.

Poznámka od kuchařky

Typ:

Když mám bůček i s kůží, odříznu ji a opražím na pánvi.

Na závěr ji nadrobno nakrájenou přidám do polévky.