
- reklama -
Suroviny
- syrové brambory
- vejce
- salám
- cibulka
- strouhaný sýr
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Brambory nahrubo – placičku dát přímo na rozpálený olej – nesolit, nepepřit, není potřeba.
-
Potom obrátíme a doprostřed udělat důlek – doslova roztrhnout placku a rozklepneme 1 vejce.
-
Nyní teprve osolit, opepřit, přidat nakrájený salám, cibulku a strouhaný sýr.
-
Opečeme z druhé strany a Jánošík je hotový. Kdo chce více propečené vejce – stačí na minutku do mikrovlnky.
Poznámka od kuchařky
Jánošíka jsem se naučila v hodině vaření na základce (to už je dávno:-) a musím dělat dodnes jak pro děti, tak pro dospěláky. Moje heslo: „chceš Jánošíka – nastrouhej si brambory“ a chutná jim o to více!
Posílám recept poprvé a jdou vložit jen 3 fota, tak posílám jen finále…
Kuchař: Spuname