- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kotlety
- 1 malý bílý jogurt
- 1 vejce
- 2 vrchovaté lžičky kari
- 5 stroužků česneku
- strouhanka na obalení
- trochu oleje na osmažení
- případně trochu soli
- (marinádka má být více slaná , ono to maso natáhne)
Postup přípravy receptu
-
Rozmícháme jogurt, přidáme kari, rozetřený česnek, vejce a vše pořádně promícháme. Vznikne hutná emulze, dle chuti dosolíme.
-
Maso naklepeme a dáme do připravené marinády. Přikrejeme potravinářskou folii a necháme v lednici, nejlépe do druhého dne marinovat.
-
Maso vyndáme tak, aby bylo ze všech stran obalené v marinádě a hned obalíme ve strouhance, hned smažíme na rozpálené pánvi dozlatova. Příloha hranolky, brambory atd.
Kuchařka: JANA62