
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 250 g těstovin (měla jsem mašličky)
- čerstvé houby směs (čím více, tím lépe)
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička citronové šťávy
- 2 lžíce másla
- svazek petrželky
- 1 lžíce majoránky
- čerstvě namletý pepř
- sůl
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Na pánev s hodně rozehřátým malým množstvím oleje osmažíme nakrájené houby, stáhneme teplotu, mícháme je, až změknou, pak přidáme pepř, majoránku, osolíme dle naší chuti, rozdrcené stroužky česneku.
-
Všechno promícháme, zastříkneme citronovou šťávou, posypeme nakrájenou petrželí a nakonec máslo.
-
Když se nám houby smaží, tak si uvaříme těstoviny al dente podle návodu a hotové smícháme s připravenými houbami. Můžeme ještě dochutit, nebo posypat sýrem, který máme rádi.
Poznámka od kuchařky
Recept mám opsaný z nějakého časopisu. Nešetříme na houbách a petrželi, dáme dost obojího, je to rychlé a dobré jídlo! Kdo má rád posype parmazánem, nebo jiným tvrdým sýrem.
Kuchařka: Bibinka