Jambalaya s bulgurem

26
- reklama -

Suroviny
4 porce

2 stehenní kuřecí plátky
1 chorizo (nebo jinou pikantní paprikovou klobásu)
150 g vyloupaných čerstvých krevet (kdo nemá rád mořské plody, může vynechat)
1 červená paprika
1 cibule
2 – 3 řapíky celeru
100 ml drcených rajčat
3 stroužky česneku
200 ml kuřecího vývaru
2 bobkové listy
zarovnaná 1 PL sladké mleté papriky
1 KL uzené papriky
špetka drceného chilli
hrnek hrubého bulguru
zelená petrželka
pár snítek tymiánu
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kousky, krevety vyloupeme a očistíme, chorizo nakrájíme na kolečka. Cibuli na jemné kostičky, papriku a celer na proužky.
    Nejprve na oleji orestujeme maso, osolíme a přihodíme klobásu. Chvíli opékáme a pak přidáme cibuli. Jakmile zesklovatí, vložíme ke směsi papriku a celer a také orestujeme. Pak zaprášíme paprikami a přilijeme drcená rajčata a vývar, vložíme bobkové listy, tymián, drcené chilli a posekaný česnek.


    Zobrazit celý recept

  2. Necháme cca 15 minut probublávat. Nakonec přidáme krevety a asi po dvou minutách vsypeme bulgur. Musí být v pánvi dostatečné množství tekutiny, abyste neměli málo, je třeba podle potřeby přilévat vývar nebo vodu. Necháme asi 5 minut probublávat na mírném ohni vše dohromady, poté odstavíme a necháme přiklopené bulgur vsáknout tekutinu a změknout. Podle potřeby ještě dochuťte. Nakonec vmícháme posekanou petrželku.

Poznámka od kuchařky

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/