
Suroviny
4 porce
- 2 stehenní kuřecí plátky
- 1 chorizo (nebo jinou pikantní paprikovou klobásu)
- 150 g vyloupaných čerstvých krevet (kdo nemá rád mořské plody, může vynechat)
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 2 – 3 řapíky celeru
- 100 ml drcených rajčat
- 3 stroužky česneku
- 200 ml kuřecího vývaru
- 2 bobkové listy
- zarovnaná 1 PL sladké mleté papriky
- 1 KL uzené papriky
- špetka drceného chilli
- hrnek hrubého bulguru
- zelená petrželka
- pár snítek tymiánu
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, krevety vyloupeme a očistíme, chorizo nakrájíme na kolečka. Cibuli na jemné kostičky, papriku a celer na proužky.
Nejprve na oleji orestujeme maso, osolíme a přihodíme klobásu. Chvíli opékáme a pak přidáme cibuli. Jakmile zesklovatí, vložíme ke směsi papriku a celer a také orestujeme. Pak zaprášíme paprikami a přilijeme drcená rajčata a vývar, vložíme bobkové listy, tymián, drcené chilli a posekaný česnek. -
Necháme cca 15 minut probublávat. Nakonec přidáme krevety a asi po dvou minutách vsypeme bulgur. Musí být v pánvi dostatečné množství tekutiny, abyste neměli málo, je třeba podle potřeby přilévat vývar nebo vodu. Necháme asi 5 minut probublávat na mírném ohni vše dohromady, poté odstavíme a necháme přiklopené bulgur vsáknout tekutinu a změknout. Podle potřeby ještě dochuťte. Nakonec vmícháme posekanou petrželku.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/