Jamajská escovitch fish s pikantní zeleninou

47
- reklama -

Suroviny
4 porce

Ryba:
4 filety z mořské ryby (pražma, mořský vlk)
pepř
sůl
limetka
hladká a kukuřičná mouka v poměru 1:1
slunečnicový olej
zelenina:
3 mrkve
1 menší červená cibule
3 jarní cibulky
2 brambory
1 menší cuketu
5 stroužků česneku
1 chilli paprička
2 snítky tymiánu
3 lžíce olivového oleje
30 g másla
50 ml jablečného octa
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Filety ryby rozpůlíme, opepříme, osolíme, zakápneme limetkou, necháme odležet.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím si připravíme zeleninu – mrkve nakrájíme na tenké plátky, poté na proužky, červenou cibuli na klínky, jarní cibulku na šikmá kolečka, cuketu na kostičky, brambory na kostičky, česnek na plátky, chilli najemno.

  3. Na rozpáleném oleji orestujeme nejprve mrkev, pak přidáme ostatní zeleninu, zarestujeme, ochutíme tymiánem, přidáme máslo, podlijeme trochou vody, jablečným octem, ochutíme pepřem, solí a krátce podusíme, aby byla zelenina na skus.

  4. Hladkou a kukuřičnou mouku smícháme a obalíme v ní rybu, kterou ihned smažíme z obou stran dozlatova.

Poznámka od kuchařky

Křupavá krusta tradiční jamajské ryby pod sebou skrývá šťavnaté mořské rybí maso, které doplňuje velmi chutná, mírně navinulá a lehce pálivá zelenina, lahodící všem, kteří ji ochutnali.