Suroviny
4 porce
- Ryba:
- 4 filety z mořské ryby (pražma, mořský vlk)
- pepř
- sůl
- limetka
- hladká a kukuřičná mouka v poměru 1:1
- slunečnicový olej
- zelenina:
- 3 mrkve
- 1 menší červená cibule
- 3 jarní cibulky
- 2 brambory
- 1 menší cuketu
- 5 stroužků česneku
- 1 chilli paprička
- 2 snítky tymiánu
- 3 lžíce olivového oleje
- 30 g másla
- 50 ml jablečného octa
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Filety ryby rozpůlíme, opepříme, osolíme, zakápneme limetkou, necháme odležet.
-
Mezitím si připravíme zeleninu – mrkve nakrájíme na tenké plátky, poté na proužky, červenou cibuli na klínky, jarní cibulku na šikmá kolečka, cuketu na kostičky, brambory na kostičky, česnek na plátky, chilli najemno.
-
Na rozpáleném oleji orestujeme nejprve mrkev, pak přidáme ostatní zeleninu, zarestujeme, ochutíme tymiánem, přidáme máslo, podlijeme trochou vody, jablečným octem, ochutíme pepřem, solí a krátce podusíme, aby byla zelenina na skus.
-
Hladkou a kukuřičnou mouku smícháme a obalíme v ní rybu, kterou ihned smažíme z obou stran dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Křupavá krusta tradiční jamajské ryby pod sebou skrývá šťavnaté mořské rybí maso, které doplňuje velmi chutná, mírně navinulá a lehce pálivá zelenina, lahodící všem, kteří ji ochutnali.