
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 250 ml smetany ke šlehání (nejlépe 40%)
- 1 sáček ztužovače šlehačky (Smetana fix – Dr. Oetker)
- 1-2 sáčky vanilkového cukru (Dr. Oetker)
- 200 g hustého bílého jogurtu
- 1 balíček červeného dortového želé (Dr. Oetker) + 500 ml vody
- 3 lžíce krupicového cukru
- 250 g jahod
Postup přípravy receptu
-
Jahody nakrájejte na drobné kostky.
-
Kostky rovnoměrně rozdělte do 4 vychlazených! sklenic a ještě si trochu nechte stranou.
-
Želé si připravte podle návodu a nechte jej lehce chladnout.
-
Jogurt oslaďte vanilkovým cukrem.
-
Smetanu vyšlehejte se ztužovačem a poté ji lehce vmíchejte k jogurtu.
-
Částí želé zalijte jahody.
-
Když želé ztuhne, přidejte krém, zasypte zbytky jahod a zalijte opatrně zbylým želé.
-
Ozdobte trochou krému, jahodou, mátou nebo meduňkou a čokoládou.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz
Kuchařka: Vareniste.cz