Jahody naložené v rumu

107
- reklama -

Suroviny

1 kg jahod
500 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
500 ml rumu

Postup přípravy receptu

  1. Jahody odstopkujeme, opláchneme vodou a necháme řádně okapat. Krupicový a vanilkový cukr smícháme dohromady.


    Zobrazit celý recept

  2. Jahody překrojíme na poloviny a společně s cukrem vrstvíme do sklenic na šroubovací víčko. Každou vrstvu zalijeme rumem, jahody musí být nakonec zcela ponořené.

  3. Naplněné sklenice zavíčkujeme a uložíme na cca 2 měsíce do chladnějšího prostředí, např. do sklepa, kdo má. Občas sklenice otočíme dnem vzůru, aby se rychleji rozpustil na dně usazený cukr.

Poznámka od kuchařky

Jahody v rumu jsem začala dělat teprve nedávno, ale zachutnaly nám. Většinou je používám na přelití vanilkové zmrzliny a doplním šlehačkou. Děti dostávají jahodový kompot 🙂 Jahody zůstavají pevné a vydrží až do nové sklizně.

Zdroj: milujivareni.cz