![Jahody naložené v rumu_5ff6fbc7a3934.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/jahody-nalozene-v-rumu_5ff6fbc7927ac.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 1 kg jahod
- 500 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 500 ml rumu
Postup přípravy receptu
-
Jahody odstopkujeme, opláchneme vodou a necháme řádně okapat. Krupicový a vanilkový cukr smícháme dohromady.
-
Jahody překrojíme na poloviny a společně s cukrem vrstvíme do sklenic na šroubovací víčko. Každou vrstvu zalijeme rumem, jahody musí být nakonec zcela ponořené.
-
Naplněné sklenice zavíčkujeme a uložíme na cca 2 měsíce do chladnějšího prostředí, např. do sklepa, kdo má. Občas sklenice otočíme dnem vzůru, aby se rychleji rozpustil na dně usazený cukr.
Poznámka od kuchařky
Jahody v rumu jsem začala dělat teprve nedávno, ale zachutnaly nám. Většinou je používám na přelití vanilkové zmrzliny a doplním šlehačkou. Děti dostávají jahodový kompot 🙂 Jahody zůstavají pevné a vydrží až do nové sklizně.
Zdroj: milujivareni.cz
Kuchařka: Merylas