Jahody na pepři

103
- reklama -

Suroviny
dle strávníků

jahody
1 lžíce medu
čtyřbarevný pepř nebo černý pepř
kousek másla
mletá skořice
pistácie neslané a nepražené
vanilková zmrzlina

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi si rozpustíme máslo, na něj dáme nasekané pistácie, které osmahneme, zaprášíme je mletou skořicí, přidáme med a po jeho rozehřátí nasypeme pokrájené jahody a promícháme s omáčkou.

  2. Pak dáme pepř, kterým nemusíme šetřit-minimálně 10x zatočíme mlýnkem nad pánví a zlehka promícháme. Podáváme se zmrzlinou, nebo jen tak jako delikatesu.

Poznámka od kuchařky

Recept je od tanečníka YEMIHO A.D. a tak mne zaujal, že jsem vám ho sem musela dát, aby ho někdo vyzkoušel a dal fotku-já tu odvahu nemám, ale bude to delikatesa. Je vás tu pár, kteří do takových receptů rádi jdou, tak do toho! Já možná vyzkouším, až budu mít jahody zralé.