- reklama -
Suroviny
5 porcí
- 300 g čerstvých jahod nebo malin
- 1 smetana ke šlehání
- 1 polotučný tvaroh
- 3 lžičky třtinového moučkového cukru (může být i klasický moučkový)
- agávový nebo javorový sirup (nemusí být)
- lístky máty na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Jahody / maliny omyjeme a rozmačkáme vidličkou na kašičku. Smetanu vyšleháme dotuha a pak zašleháme tvaroh s cukrem.
-
Do skleniček dáme rozmačkané jahody / maliny, na to navrstvíme krém a nahoru opět jahody / maliny. Zdobíme lístkem máty a kdo má raději sladší, může ještě nakonec zlehka zakápnout javorovým nebo agávovým sirupem.
-
Hotové necháme aspoň 2-3 hodiny vychladit v lednici. Podáváme vždy chlazené.
Poznámka od kuchařky
Pokud jsou jahody / maliny dostatečně vyzrálé, tak není vůbec potřeba je sladit.
Kuchařka: Ivana K.