
Suroviny
- 500 g tvarohu, raději ze staniolu
- 4 dl mléka
- 150 g změklého másla
- 2 lžíce vanilkového cukru
- 2 dl cukru moučky
- 4 lžíce rumu
- 10 g světlé želatiny( vrchovatá polévková lžíce)
- 1-2 balíčky piškotů
- 2 lžíce kakaa
- ovoce (čerstvé nebo kompotované v tomto případě jahody)
Postup přípravy receptu
-
Želatinu namočíme do 2 dcl mléka asi na 30 minut.
-
Přendáme do mixéru nebo misky, pokud máme mixér tyčový, přilijeme 2 dl horkého mléka a mixujeme.
-
Dále přidáme tuk s cukrem, vanilkovým cukrem, rum a tvaroh.
-
Vše dobře rozmixujeme.
-
Dortovou formu vyložíme fólií a na dno narovnáme těsně vedle sebe piškoty, na které nalijeme krém, pak dáme ovoce, opět vrstvu piškotů, vrstvu ovoce a zalijeme zbylým krémem – do kterého jsme zamíchali kakao.
-
Dáme do lednice vychladit.
-
Po vychladnutí přizdobíme šlehačkou, strouhanou čokoládou nebo čokoládovou rýží a dozdobíme čerstvými jahodami.
Poznámka od kuchařky
Tento dortík byl jako dárek, proto není vyfocený rozkrojený. Je jednoduchý na přípravu a zvládne ho bez problémů každá začínající hospodyňka. Pokud bude dortík určen dětem, rum pochopitelně vynecháme a nebo ho nahradíme rumovou trestí.