
- reklama -
Suroviny
- 1 tvaroh
- 1 créme fraiche
- 1 vanilkový cukr
- cukr moučka dle chuti
- 100 ml vaječného likéru
- pár lístů máty
- 8 plátků želatiny
- jahody
Postup přípravy receptu
-
V ohřátém vaječném likéru necháme nabobtnat želatinu.
-
Do misky dáme hrst jahod a rozmačkáme je pořádně vidličkou, lépe nám to půjde rovnou s cukrem. Přidáme tvaroh, créme fraiche, na jemno nasekanou mátu, rozmíchaný vaječný likér s želatinou a všechno důkladně prošleháme dohladka. Poté podle chuti dosladíme.
-
Mističky vyložíme plátky jahod a opatrně zalijeme hmotou. Vložíme do lednice nebo pro rychlejší konzumaci do mrazáku. Před vyjmutím ponoříme na pár vteřin mističky do horké vody a krásně se nám vyklopí.
Poznámka od kuchařky
Mátu lze dát posekanou do teplého vaječňáku, lépe se nám rozvoní.
Můžeme dozdobit šlehačkou a zakápnout vaječňákem 🙂
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea