
Suroviny
8 porcí
- -800 g jahod
- -šťáva z ½ citronu
- -40 g moučkového cukru
- -2 plátky želatiny
- Marcipánový krém:
- -350 ml mléka
- -100 g marcipánu
- -50 g moučkového cukru
- -1 vanilkový lusk
- -2 plátky želatiny
- -250 ml smetany na šlehání
- Dokončení:
- jahody
Postup přípravy receptu
-
Z půlky citronu vymačkáme šťávu.
Očištěné jahody rozmixujeme společně s cukrem a citronovou šťávou.
Rozmixované jahody rozdělíme na dvě části. Menší množství uložíme do lednice k pozdějšímu použití. -
Želatinu namočíme do studené vody.
Z většího množství rozmixovaných jahod trochu ubereme a tuto trochu jahod zahřejeme.
Do horkých jahod zamícháme nabobtnalou a vymačkanou želatinu, přidáme do ní dvě lžíce studených rozmixovaných jahod a promícháme.
Za stálého míchání přilijeme jahody se želatinou do studených rozmixovaných jahod.
Jahody rozdělíme na dna 8 pohárů a dáme do lednice. -
Marcipánový krém:
Vanilkový lusk rozpůlíme a seškrábneme semínka.
Marcipán nakrájíme na kousky.
Mléko, cukr, marcipán a vanilkový lusk se semínky dáme zahřát. Za stálého míchání vaříme dokud se marcipán nerozpustí.
Želatinu namočíme do studené vody.
Za stálého míchání přidáme do horkého mléka nabobtnalou a vymačkanou želatinu. Směs necháme vychladnout. Po vychladnutí odstraníme vanilkový lusk. -
Smetanu vyšleháme do tuha a opatrně jí zamícháme do vychladlé marcipánové směsi.
Marcipánový krém rozdělíme do pohárů a dáme do lednice alespoň na 4 hodiny.
Před podáváním povrch pohárů polijeme zbytkem rozmixovaných jahod a dozdobíme čerstvými pokrájenými jahodami.
Poznámka od kuchařky
Fotopostup: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/…