
Suroviny
- Těsto
- 3 vejce
- 3 lžíce cukru krupice
- 3 lžíce polohrubé mouky
- (Puding)
- 400 ml mléka
- 1 vanilkový puding
- 1 vanilkový cukr
- 1 šlehačka Rama crémefine
- jahody
- džem
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem do pěny a pak lehce zamícháme mouku.
-
Na menším plechu (30x20cm) vyloženém pečícím papírem upečeme piškot a ještě teplý ho potřeme džemem, nejlépe jahodovým.
-
Než se piškot upeče, uvaříme si puding a ještě teplý ho nalijeme na piškotový plát s džemem a zatlačíme do něj přepůlené jahody.
-
Necháme vychladnout a nakonec na celý povrch naneseme ušlehanou smetanu, kterou můžeme dle chuti ještě přisladit, případně dozdobit strouhanou čokoládou.
-
Necháme alespoň 2 hodiny v chladu uležet.
Poznámka od kuchařky
Pokud chcete úhledně nařezat na plechu moučník, který má na povrchu šlehačku, máslový krém nebo čokoládovou polevu, musíte ho především vychladit. Pak si do vyšší nádobky nalijte horkou vodu a vložte do ní 2-3 tenčí nože a nechte je prohřát. Prvním nožem uřízněte jednu řadu, vraťte ho zpátky do nádoby s vodou, vezměte další nůž, uřízněte další řadu, vraťte do vody atd., až máte všechno nařezáno. Je dobře si celý moučník nařezat najednou, bez ohledu na to, kdy se bude jíst.