- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 125 g hladké mouky
- 2 vejce
- 100 g cukru (nebo med)
- 75 ml oleje
- 50 ml teplé vody
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- špetka soli
- strouhaná citronová kůra z 1/2 citronu
- Krém:
- jahodový pudink
- jahodový kompot
- cukr (med)
Postup přípravy receptu
-
Bilky a spetku soli vyslehame do tuheho snehu. Zloutky s pulkou cukru vyslehame do bile peny, pridame prosatou mouku s praskem do peciva, olej, vodu, zbytek cukru (nebo medu), kuru z citronu a kakao.
-
Pote opatrne vmichame snih z bilku a testo prendame do formy. Peceme pri 180 stupnich zhruba 10-15 minut (zkusit spejli, aby se testo nelepilo).
-
Mezitim si pripravime krem ze stavy z kompotu (pripadne dolijeme vodou, aby byl jeden vetsi hrnek stavy) a pudinku, prisypeme cukr a uvarime husty krem.
-
Na prochladly korpus opatrne nalijeme jahodovy krem a poklademe pulky jahod. Podavame s kysanou smetanou.
Kuchařka: Lucasinka