Jahodový koláč

49
- reklama -

Suroviny

Těsto:
125 g hladké mouky
2 vejce
100 g cukru (nebo med)
75 ml oleje
50 ml teplé vody
1/2 prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
špetka soli
strouhaná citronová kůra z 1/2 citronu
Krém:
jahodový pudink
jahodový kompot
cukr (med)

Postup přípravy receptu

  1. Bilky a spetku soli vyslehame do tuheho snehu. Zloutky s pulkou cukru vyslehame do bile peny, pridame prosatou mouku s praskem do peciva, olej, vodu, zbytek cukru (nebo medu), kuru z citronu a kakao.


    Zobrazit celý recept

  2. Pote opatrne vmichame snih z bilku a testo prendame do formy. Peceme pri 180 stupnich zhruba 10-15 minut (zkusit spejli, aby se testo nelepilo).

  3. Mezitim si pripravime krem ze stavy z kompotu (pripadne dolijeme vodou, aby byl jeden vetsi hrnek stavy) a pudinku, prisypeme cukr a uvarime husty krem.

  4. Na prochladly korpus opatrne nalijeme jahodovy krem a poklademe pulky jahod. Podavame s kysanou smetanou.