Suroviny
12 porcí
- Těsto:
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 3/4 hrnku moučkového cukru
- prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 2 vejce
- 1/2 hrnku vlažné vody
- 1/2 hrnku oleje
- Krém:
- 2 šlehačky
- 2 pudinky Ole bez vaření
- 1 jahodový kompot
- Poleva:
- 1/2 litru jahodového džusu
- 1 pudinkový prášek
- 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
-
Na těsto smíchejte všechny suché suroviny, do nich pak přidejte všechny „mokré“. Metličkou zamíchejte a dejte do kulaté, nejlépe teflonové, zavírací formy, dno vyložené pečícím papírem, boky lehce vytřené olejem. Pečte na 170 stupňů cca 15 min. Dejte vychladnout.
-
Uvařte si jahodový džus s cukrem a pudingem. Nechte trochu vychladnout.
-
Ve větší míse s víkem smíchejte šlehačku s kompotem a pudingem. Pokud jsou jahody v kompotu větší, můžete je trochu pokrájet. Nerozpadnou se tolik, jako mandarinky v původním hrk-hrk krému. Všichni asi postup krému znáte, ale pro ty, co ho neznají: do mísy dejte všechny suroviny na krém, pevně zavřete víkem a třeste tak dlouho, dokud se nepřestanou suroviny v míse pohybovat. Trvá to jen chvilku. No a to je skoro všechno.
-
Na vychladlý korpus uhlaďte jahodový hrk-hrk krém a zalijte pudinkem. Nechte uležet nejlépe přes noc v lednici.
Poznámka od kuchařky
Na velký plech dejte dvojitou dávku surovin.
Původní recept je právě na velký plech, ale ne s hrk krémem, ale s tvarohem, cukrem a rumem, zalitý vitacitovým pudinkem. Vitacit se sehnat nedá, ostatní podobné nápoje jsou moc cítit umělým sladidlem, proto používám džusy.
Lze použít jakékoliv kompotované ovoce, podle druhu ovoce volím příchuť džusu.
Hrk-hrk krém jsem dala proto, že mi u Ole pudinku začíná propadat lhůta. Výhoda u tvarohového krému je ta, že můžete dát sezonní (tvrdé)ovoce.