Jahodový hrk

86
- reklama -

Suroviny
12 porcí

Těsto:
1 hrnek polohrubé mouky
3/4 hrnku moučkového cukru
prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
2 vejce
1/2 hrnku vlažné vody
1/2 hrnku oleje
Krém:
2 šlehačky
2 pudinky Ole bez vaření
1 jahodový kompot
Poleva:
1/2 litru jahodového džusu
1 pudinkový prášek
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto smíchejte všechny suché suroviny, do nich pak přidejte všechny „mokré“. Metličkou zamíchejte a dejte do kulaté, nejlépe teflonové, zavírací formy, dno vyložené pečícím papírem, boky lehce vytřené olejem. Pečte na 170 stupňů cca 15 min. Dejte vychladnout.

  2. Uvařte si jahodový džus s cukrem a pudingem. Nechte trochu vychladnout.

  3. Ve větší míse s víkem smíchejte šlehačku s kompotem a pudingem. Pokud jsou jahody v kompotu větší, můžete je trochu pokrájet. Nerozpadnou se tolik, jako mandarinky v původním hrk-hrk krému. Všichni asi postup krému znáte, ale pro ty, co ho neznají: do mísy dejte všechny suroviny na krém, pevně zavřete víkem a třeste tak dlouho, dokud se nepřestanou suroviny v míse pohybovat. Trvá to jen chvilku. No a to je skoro všechno.

  4. Na vychladlý korpus uhlaďte jahodový hrk-hrk krém a zalijte pudinkem. Nechte uležet nejlépe přes noc v lednici.

Poznámka od kuchařky

Na velký plech dejte dvojitou dávku surovin.

Původní recept je právě na velký plech, ale ne s hrk krémem, ale s tvarohem, cukrem a rumem, zalitý vitacitovým pudinkem. Vitacit se sehnat nedá, ostatní podobné nápoje jsou moc cítit umělým sladidlem, proto používám džusy.

Lze použít jakékoliv kompotované ovoce, podle druhu ovoce volím příchuť džusu.

Hrk-hrk krém jsem dala proto, že mi u Ole pudinku začíná propadat lhůta. Výhoda u tvarohového krému je ta, že můžete dát sezonní (tvrdé)ovoce.