Jahodový hrk

63
- reklama -

Suroviny
12 porcí

Těsto:
1 hrnek polohrubé mouky
3/4 hrnku moučkového cukru
prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
2 vejce
1/2 hrnku vlažné vody
1/2 hrnku oleje
Krém:
2 šlehačky
2 pudinky Ole bez vaření
1 jahodový kompot
Poleva:
1/2 litru jahodového džusu
1 pudinkový prášek
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto smíchejte všechny suché suroviny, do nich pak přidejte všechny „mokré“. Metličkou zamíchejte a dejte do kulaté, nejlépe teflonové, zavírací formy, dno vyložené pečícím papírem, boky lehce vytřené olejem. Pečte na 170 stupňů cca 15 min. Dejte vychladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Uvařte si jahodový džus s cukrem a pudingem. Nechte trochu vychladnout.

  3. Ve větší míse s víkem smíchejte šlehačku s kompotem a pudingem. Pokud jsou jahody v kompotu větší, můžete je trochu pokrájet. Nerozpadnou se tolik, jako mandarinky v původním hrk-hrk krému. Všichni asi postup krému znáte, ale pro ty, co ho neznají: do mísy dejte všechny suroviny na krém, pevně zavřete víkem a třeste tak dlouho, dokud se nepřestanou suroviny v míse pohybovat. Trvá to jen chvilku. No a to je skoro všechno.

  4. Na vychladlý korpus uhlaďte jahodový hrk-hrk krém a zalijte pudinkem. Nechte uležet nejlépe přes noc v lednici.

Poznámka od kuchařky

Na velký plech dejte dvojitou dávku surovin.

Původní recept je právě na velký plech, ale ne s hrk krémem, ale s tvarohem, cukrem a rumem, zalitý vitacitovým pudinkem. Vitacit se sehnat nedá, ostatní podobné nápoje jsou moc cítit umělým sladidlem, proto používám džusy.

Lze použít jakékoliv kompotované ovoce, podle druhu ovoce volím příchuť džusu.

Hrk-hrk krém jsem dala proto, že mi u Ole pudinku začíná propadat lhůta. Výhoda u tvarohového krému je ta, že můžete dát sezonní (tvrdé)ovoce.