Jahodový dort ze Švédska

64
- reklama -

Suroviny
12 porcí

Korpus:
180 g polohrubé mouky
2 vejce
180 g moučkového cukru
špetka soli
citronová kůra
kypřicí prášek
plechovka jahod (můžou být i čerstvé nebo mražené)
3 lžíce vody
Na potření:
Jahodový džem
amaretto
Dále potřebujeme:
2 kelímky smetany ke šlehání
cukr dle chuti
1 ztužovač šlehačky
čerstvé jahody

Postup přípravy receptu

  1. Korpus:
    Celá vejce ušleháme s cukrem a vodou, přidáme strouhanou citronovou kůru a špetku soli, nakonec přimícháme mouku s kypřicím práškem. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou a najileme těsto, okapané jahody rozmístíme po těstě a dáme péct.

  2. Vychladlý korpus potřeme džemem, který jsme si dostatečně naředili amarettem.

  3. Připravíme si šlehačku a dort s ní potřeme, necháme si část na ozdobení spolu s jahodami.

Poznámka od kuchařky

Tenhle dortík jsem ochutnala ve Švédsku od jednoho Čecha, který tam žije už spoustu let, tak snad mu nebude vadit, že jsem se o něj podělila i s vámi:-))

Bohužel nemám fotku na řezu dortík byl pro kamaráda, tak někdy později dodám:-)