
- reklama -
Suroviny
12 porcí
- Korpus:
- 180 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- 180 g moučkového cukru
- špetka soli
- citronová kůra
- kypřicí prášek
- plechovka jahod (můžou být i čerstvé nebo mražené)
- 3 lžíce vody
- Na potření:
- Jahodový džem
- amaretto
- Dále potřebujeme:
- 2 kelímky smetany ke šlehání
- cukr dle chuti
- 1 ztužovač šlehačky
- čerstvé jahody
Postup přípravy receptu
-
Korpus:
Celá vejce ušleháme s cukrem a vodou, přidáme strouhanou citronovou kůru a špetku soli, nakonec přimícháme mouku s kypřicím práškem. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou a najileme těsto, okapané jahody rozmístíme po těstě a dáme péct. -
Vychladlý korpus potřeme džemem, který jsme si dostatečně naředili amarettem.
-
Připravíme si šlehačku a dort s ní potřeme, necháme si část na ozdobení spolu s jahodami.
Poznámka od kuchařky
Tenhle dortík jsem ochutnala ve Švédsku od jednoho Čecha, který tam žije už spoustu let, tak snad mu nebude vadit, že jsem se o něj podělila i s vámi:-))
Bohužel nemám fotku na řezu dortík byl pro kamaráda, tak někdy později dodám:-)
Kuchařka: sebena