
Suroviny
            12ks
							
    
- Korpus:
- 4 žloutky
- 260 g polohrubé mouky
- 260 g moučkového cukru
- 12 lžic vody
- 4 bílky
- špetku prášku do pečiva
- Krém:
- 2 dcl mléka
- 2 lžíce mouka
- 10 g cukr moučka
- 12 dkg másla
- 1/2 balíčku vanilkový cukr
- 1 žloutek
- potravinářské barvivo červené
- Na ozdobu:
- poleva
- ovoce
Postup přípravy receptu
- 
Korpus:Žloutky utřeme s cukrem, do nich vmícháme střídavě mouku s práškem do pečiva a vodu. Nakonec ušleháme z bílků pevný sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. 
- 
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C, korpus je hotový, když se těsto nelepí na špejli (uprostřed formy). 
- 
Po vychladnutí korpus vyklopíme, nití rozřízneme na 3 kruhy, z nich ještě po úplném vychlazení vykrojíme srdce. 
- 
Krém:Mléko svaříme s hrubou moukou v hustou kaši. 
- 
Do teplé směsi postupně vmícháme 10 dkg cukru moučky, máslo, vanilkový cukr a žloutek. Rozdělíme do dvou misek, jednu z nich obarvíme na červeno potravinářským barvivem a rozmixujeme do něj pár kousků jahod. Zchladíme v lednici. 
- 
Pak už jen rozřízlé části korpusu mažeme krémem dle fantazie. Já použila na druhý díl van. krém, na třetí díl jahodový krém. Dozdobíme také dle své fantazie. 
Poznámka od kuchařky
Na zdobení jahodových teček podél okraje jsem použila vyrobené zdobítko(pytlík:) ), jednu polovinu se mi podařilo jakž takž udělat, pak se pytlík roztrhl… 🙂
Jen jako poznámku to píši, aby mi někdo nenapsal, že se mi tečky nepovedly.. 😀
 
            